Çin Öğrenci (X) Vizesi

Çin Öğrenci Vizesi ( X Seri Vizesi ) ; Çin’e yapacağınız eğitim amaçlı ziyaretler için başvurulması gereken vize tipidir. X1 ve X2 vizesi olarak 2 tipte çin öğrenci vize uygulaması mevcuttur.

Çin başkonsolosluğu yada büyük elçiliği tarafından verilen öğrenci vize başvurularınızda Çin vizesi acentası olan Altın Turizm Vize Departmanı size her türlü desteği ve hizmeti vermektedir. Çin öğrenci vizesi eğitiminizin süresine göre kısa yada uzun süreli olarak iki tipte verilmektedir. X1 Öğrenci Vizesi, 180 günden uzun süreli başvurular için; X2 Öğrenci Vizesi, 180 günden kısa süreli başvrular için kullanılan vize tipidir.

Çin Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler
Gerekli Belgeler

X1 ve X2 Çin Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar aşağıda belirtilmiştir.

Pasaport : Öğrenim maksatlı vize başvurunuz tarihinin itibari ile en az 6 ay süresi olan  ve iki adet  boş vize sayfası olan çipli pasaportun aslı ile müracaat edilmektedir. 

Vize Bilgi Formu: Gerekli belge aşağıda yer almaktadır.

Fotoğraf : 2 Adet  önden çekilmiş arka fonu beyaz, mat kağıda basılı, beyaz kıyafet bulunmayan ve gözlüksüz fotoğraf gereklidir. Fotoğrafın ölçü ve özelliklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi Renkli fotokopi  tercih edilmelidir.  Siyah /beyaz ise okunur, fotoğrafın net olduğu fotokopi olabilir.

Sicil Kaydı : E – Devlet üzerinden alınırken yabancı dil seçenekli (Çince) adli sicil belgesi üzerinde sabıka kaydı yoktur ve arşiv kaydı yoktur ibaresi bulunmalıdır.

Nüfus Kayıt Belgesi: E – Devlet üzerinden alınırken “Nüfus Aile” seçilerek alınan belgedir.

Okul Öğrenci Kabul Belgesi: Öğrenciyi kabul eden okulun yada eğitim kurumunun öğrencinin adına göndermiş olduğu kabul belgesinin aslı ve fotokopisi

JW201 / JW202 Belgeleri Çin’e eğitim maksatlı  gidecek olan yabancı öğrenci için vize başvuru formu.

Banka Hesap Cüzdanı : Öğrenim masraflarının nasıl karşılanacağının ispatı (hesap cüzdanı aslı veya banka ekstresi, burs alınıyorsa belgesi istenmektedir.)

ÖNEMLİ NOT: Öğrenci masraflarına ait her yıl için 2500 $ ya da karşılığı TL bulunmalıdır.

Ücretsiz Danışmanlık

İndirebileceğiniz Başvuru Formları ve Dilekçeleri

Çin ticari vize başvuru için gerekli olan formlar ve dilekçeler .pdf / Acrobat Reader formatında olup sağ tık ( farklı kaydet ) komutu ile bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Dilerseniz üzerine tıklayarak browserınızda inceleyebilirsiniz.

Belge Örnekleri

Çin ticari vizesi başvurusu için gerekli olan ve özellikle sizi davet eden firma ve kişilerden gelmesi gereken belgelere bazı örnekleri  fotoğrafların üzerene tıkladıktan sonra açılacak pop-up ta kolayca ve daha büyük şekilde inceleyebilirsiniz.

cin vize fotograf olculeri
Fotoğraf Örneği
jw201 belge altintour
JW201 / JW202 Belgesi
Okul Giris Bildirimi belge
Okul Giriş Bildirimi

Sık Sorulan Sorular

Çin öğrenci vizesi ücreti, alacağınız vize tipine göre değişiklik göstermektedir. Çin Transit Vize, Single  Vize, Double Vize ve Multiple Vize fiyatlarımızı ilgili sayfamızdan öğrenebilir yada müşteri hizmetlerimizi arayarak öğrenebilirsiniz.

Turistik Öğrenci Vizesi, başvuru işlemleri tüm evrakların ve vize ücretinin tahsilinden itibaren yaklaşık 10 gün içinde sonuçlanmaktadır. İlk defa yurt dışına çıkacak yolcular için süre biraz daha uzayabilmektedir.

Scroll to Top